Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/آذربایجان شرقی اولین هکاتون طراحی بازی‌های جدی در دانشگاه هنر اسلامی تبریز در حوزه مهارت‌های زندگی در حال برگزاری است.

یونس سخاوت، سرپرست دانشکده چندرسانه ای دانشگاه هنر اسلامی تبریز در گفت‌وگو با ایسنا در تشریح جزییات این مسابقه گفت: هکاتون به معنی گرد هم آمدن تعدادی از متخصصان یک حوزه خاص شامل برنامه نویس و گرافیست برای درست کردن یک محصول بوده و این مسابقه با محوریت مهارت‌های زندگی برگزار می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: مقرر شده است تا شرکت کنندگان در بازه زمانی سه روزه از چهارشنبه تا جمعه بازی مورد نظرشان را زیر نظر متخصصان روانشناسی فنی و هنری بسازند، این رویداد توسط بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای وزارت ورزش و جوانان و دانشگاه هنر اسلامی تبریز و مراسم اختتامیه آن هفته آینده در دانشگاه شهید بهشتی تهران برگزار می‌شود.

سخاوت از مشارکت ۸۵ نفر در این مسابقه مسابقه درگاه ۲۱ گروه خبر داد و گفت: هر گروه باید طی سه روز، یک بازی ایجاد کند و مهارت‌هایی مانند حل مسئله نه گفتن، تعارض، کنترل خشم و هیجان از مباحث مورد توجه در طراحی بازی‌ها بوده و مقرر شده است تا بازی بر اساس این مباحث طراحی شود.

وی متذکر شد: اکثر شرکت کنندگان در این مسابقه دانشجو بوده و گروهی هم هستند که جزوه دانش آموزان دبیرستانی از شرکت‌های مختلف حضور دارند.

وی در خاتمه، شرکت در سومین جشنواره بین‌المللی صنعت و هنر دیجیتال را از برنامه‌های آتی عنوان کرد.

 سید وحید مصطفوی، منتور هنری رویداد هکاتون نیز در ادامه اظهار کرد: این رویداد ۴۸ ساعته از ساعت ۳ روز گذشته آغاز شده و تا ساعت ۳ فردا ادامه دارد.

وی ادامه داد: مقرر شده است تا تیم‌ها بازی مدنظرشان را بر اساس پروتوتایپ‌های ارائه شده بسازند و روز اول صرف ایده‌ پردازی و روز دوم صرف انجام کارهای فنی و گرافیکی شده است.

 وی متذکر شد: شرکت کنندگان باید در کنار تولید محصول، مستنداتشان را هم بسازند، بازی‌های ساخته شده به صورت فایل اجرایی و ویدیو در کنار مستندات، تحویل نماینده بنیاد ملی بازی‌های یارانه‌ای می‌شود، مقرر شده است کارها برای داوری و انتخاب نفرات برتر به بنیاد ارسال شوند.

حسین دهقانی، رئیس گروه ساماندهی امور جوانان آذربایجان شرقی نیز در ادامه با بیان اینکه آموزش مهارت‌های زندگی در اولویت‌های وزارت ورزش و جوانان است، گفت: کنترل خشم و مهارت نه گفتن از جمله مهارت‌هایی است که سعی در ترویج آن در بین جوانان داریم.

وی با اشاره به عقد تفاهم نامه بین وزارت ورزش و جوانان و بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای، بیان کرد: اکثر جوانان رابطه خوبی با بازی‌های رایانه‌ای برقرار می‌کنند، از این رو تلاش می‌کنیم تا آموزش‌هایی به طور غیرمستقیم از طریق این بازی‌ها به جوانان ارائه دهیم.

وی متذکر شد: با در نظر گرفتن جوایز خوب برای نفرات برگزیده سعی کرده‌ایم که افراد را برای شرکت در این مسابقه و طراحی بهترین بازی‌ها تشویق کنیم.

شقایق کُلّی، کارشناس واحد پژوهش بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای نیز در پایان، با بیان اینکه این برنامه ذیل برنامه جایزه بازی‌های جدی است، اظهار کرد: برنامه بازی‌های رایانه‌ای جدی دارای سه بخش بوده که بخش اول آن شامل بخش سمپوزیوم، با هدف تحقیق و توسعه در حوزه بازی‌های جدی برگزار می‌شود.

وی اضافه کرد: بخش جشنواره‌ای هم با نگاه ترویج بازی‌های جدی برگزار شده و هکاتون هم هدف تولید بازی‌های جدی را دارد و بر اساس همکاری ما با وزارت ورزش، مسابقات بازی‌های جدی به مدت سه سال است که برگزار می‌شود.

وی افزود: امسال دانشگاه هنر اسلامی تبریز برای برگزاری این برنامه در این دانشگاه اعلام آمادگی کرد و هدف بنیاد از این برنامه حمایت از بازی سازان و پژوهشگران بوده و بخشی از جوایز توسط بنیاد و بخشی دیگر توسط حامیان برنامه تامین می‌شود.

کارشناس واحد پژوهش بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای متذکر شد: نفرات برگزیده برای سرمایه‌گذاری بر روی طرح و بازی که در این برنامه ارائه داده‌اند به معاونت علمی و سایر سرکایه‌گذاران معرفی می‌شوند.

وی خاطرنشان کرد: معتقد هستم دانشکده چند رسانه‌ای تنها دانشکده کشور است که به صورت تخصصی در حوزه بازی‌های دیجیتال کار می‌کند و دانشجویان دانشکده چند رسانه‌ای دانشگاه هنر اسلامی تبریز پتانسیل فنی و علمی بالایی داشته و قطب علمی تشکیل داده‌اند.

وی در خاتمه گفت: آماده برگزاری این برنامه در سایر دانشگاه‌ها هم هستیم، برگزاری چنین برنامه‌هایی باعث زمینه را برای نشان دادن استعداد دانشجویان چندرسانه‌ای فراهم می‌کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی دانشگاه هنر اسلامی تبریز بنیاد ملی بازی های رایانه ای بازی های رایانه ای چندرسانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۷۰۳۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوش مصنوعی چگونه به معماران و طراحان کمک می‌کند؟

هوش مصنوعی تغییرات چشمگیری در روند کار متخصصان تمام رشته‌ها ایجاد کرده است و معماری و طراحی شهری نیز از این قائده مستثنی نیست.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، پس از معرفی فناوری‌های هوش مصنوعی، بسیاری از مردم نگرانی خود را در مورد تاثیرات منفی این فناوری اعلام کردند، با این وجود نتایج ارزنده‌ای که این فناوری‌ها در بهبود کارایی فعالیت‌های مختلف ایجاد کرده است غیرقابل‌انکار است. به نظر می‌رسد که هوش مصنوعی تغییرات چشمگیری در روند کار متخصصان هر رشته ایجاد خواهد کرد و می‌تواند به عنوان ابزاری متفاوت برای انواع مشاغل از جمله معماران و طراحان شهری باشد. برنامه‌ها و پلتفرم‌های زیادی در این زمینه وجود دارد که نه برای جایگزینی، بلکه برای کمک به انجام وظایف تکراری و تجسم ایده‌ها و رسیدگی به مجموعه داده‌های بزرگ، توسعه می‌یابند تا مبنایی برای فرآیند تصمیم‌گیری معماران ایجاد کنند.

کوتاه کردن زمان بین ایده و تجسم

اولین ابزارهای هوش مصنوعی که توسط معماران و طراحان مورد استفاده قرار گرفت، موتورهای تولید تصویر مانند DALL-E، Midjourney و Stable Diffusion هستند که پیام‌های متنی را به تصویر تبدیل می‌کنند. طراحان به کمک این ابزار، می‌توانند از تصویرسازی مبتنی بر زبان استفاده کنند که نتیجه آن تست سریع ایده‌ها و کاهش سطح دانش مورد نیاز برای طراحی است.

طوفان فکری با ابزارهای مولد طراحی فضا

ابزارهای هوش مصنوعی مولد می‌توانند از یادگیری ماشینی برای کمک به آزمایش و ایجاد طرح‌ها و نمایش‌های بصری فضاها با پیروی از مجموعه معیارهای ورودی استفاده کنند. فناوری جدید می‌تواند با تکیه بر ابزارهای گسترده برای طراحی به کمک رایانه (CAD)، به بهینه‌سازی فضاها، تهیه نقشه‌های دوبعدی و سه‌بعدی و بهبود گردش کار کمک کند. برای مثال، Hypar یک پلتفرم مبتنی بر ابر است که به تحلیل و شبیه‌سازی طرح اولیه ساختمان‌ها سرعت و سهولت می‌بخشد. Ark AI طراحی شماتیک و مطالعات تناسب ساختمان را به صورت خودکار انجام می‌دهد و همچنین با انجام مطالعات امکان‌سنجی مطابق با کد، طرح‌های پیشنهادی را بهینه‌سازی می‌کند. Planner 5D یک ربات گفتگو است که به طراحان کمک می‌کند تا با استفاده از فناوری‌های هوش مصنوعی (AI)، واقعیت افزوده (AR) و واقعیت مجازی (VR) به تجسم بهتری از فضای داخلی دست پیدا کنند و طراحی داخلی را به صورت بهینه انجام دهند.

یکی دیگر از پلتفرم‌های مورد استفاده در حوزه معماری، Architechtures است که از یادگیری ماشین برای طراحی ساختمان‌های مبتنی بر هوش مصنوعی استفاده می‌کند، تعامل مستقیم با نتایج تولید شده را سرعت می‌بخشد و امکان ارزیابی ریسک برای ساختمان‌های موجود را به صورت دقیق‌تر فراهم می‌کند.

ارزیابی ریسک برای ساختمان‌های موجود

محققان در حال توسعه فناوری‌هایی مشابه تشخیص چهره هستند تا از آن برای شناسایی و ارزیابی آسیب‌های ساختاری استفاده کنند، زیرا ارزیابی‌های کارآمد و دقیق ساختمان‌های موجود، زمینه را برای پروژه‌های مرمت و استفاده مجدد تطبیقی فراهم می‌کند. برای شناسایی ترک‌ها و عیوب در عناصر ساختمان از یک دوربین عمقی استریو و یک شبکه به اصطلاح عصبی استفاده می‌کنند، سپس یک بازوی رباتیک را هدایت می‌کنند تا عیوب پیداشده را با یک اسکنر لیزری اسکن و یک مدل سه‌بعدی برای آن ایجاد کند. این فناوری، کارایی ارزیابی ریسک را افزایش، حجم فعالیت انسانی را کاهش و داده‌های دقیق‌تری را برای تصمیم‌گیری‌های مربوط به تعمیر و نگهداری ساختمان ارائه می‌دهد.

این سیستم می‌تواند علاوه بر معماری، برای ارزیابی یکپارچگی زیرساخت‌ها مانند پل‌ها، تونل‌ها یا سدها نیز مورد استفاده قرار گیرد و با تشخیص به‌موقع از خطرات احتمالی جلوگیری کند.

برنامه‌ریزی شهری

سیستم‌های هوش مصنوعی مهارت بسیاری در کمک به حوزه‌هایی دارند که باید ورودی ابرداده‌ها را مدیریت کنند که از این جمله می‌توان به برنامه‌ریزی شهری اشاره کرد. فناوری‌هایی مانند سیستم‌های برنامه‌ریزی شهری مبتنی بر هوش مصنوعی مانند Urban Insights و دوقلوهای دیجیتال، نمونه‌سازی سریع و شبیه‌سازی مناظر شهری را امکان‌پذیر می‌کنند و فرایندهای تصمیم‌گیری را ارتقا می‌بخشند. هوش مصنوعی همچنین برای سازگاری با شرایط اقلیمی مورد استفاده قرار می‌گیرد و با ابزارهای گوناگون پوشش درختی مناطق مختلف را ارزیابی و از این طریق به برنامه‌های مربوط به کاهش امواج گرمای شدید کمک می‌کند.

علاوه بر این، نقشه‌برداری هوایی مبتنی بر هوش مصنوعی با شناسایی کارآمد سکونتگاه‌های غیررسمی، برنامه‌ریزی زیرساخت را تسهیل می‌کند. همچنین هوش مصنوعی مشارکت جامعه را از طریق برنامه‌های کاربردی واقعیت افزوده (AR) و واقعیت مجازی (VR) و سیستم‌های مدیریت هوشمند ترافیک تقویت می‌کند و کیفیت فرایندهای برنامه‌ریزی مشارکتی را ارتقا می‌دهد. این فناوری برای ارزیابی و ارتقای ایمنی شهری نیز استفاده می‌شود و چندین برنامه کاربردی به طور خاص بر ایمنی شهری برای زنان متمرکز شده‌اند.

تغییر محیط کاری

معماران شروع به ادغام هوش مصنوعی در طراحی محل‌های کار کرده‌اند و از این فناوری برای شخصی‌سازی فضای کاری کارمندان بر اساس نیازها و ترجیحات فردی آنها استفاده می‌کنند. ابزارهای هوش مصنوعی گزینه‌های طراحی داخلی متعددی را در زمانی بسیار کوتاه‌تر از طراحی دستی ایجاد می‌کنند و نمونه‌سازی سریع بر اساس شرایط محیطی و حرکت انسان را تسهیل می‌کنند. آنها از مجموعه داده‌های وسیع برای بهینه‌سازی طرح‌ها و امکانات رفاهی ساختمان استفاده می‌کنند و همین امرنگرانی‌هایی را در مورد حفظ حریم خصوصی و استفاده از داده‌ها ایجاد کرده است.

کد خبر 749571

دیگر خبرها

  • رویداد بزرگ صدرا در دانشگاه آزاد بویین‌زهرا آغاز به کار کرد
  • مرحله دوم واگذاری اختیارات از ستاد به صف در دانشگاه تهران آغاز شد
  • شمارش معکوس برای آغاز حج تمتع / اولین کاروان عمره‌گزاران امروز بازمی‌گردد
  • تعامل دانشگاه آزاد اسلامی و بنیاد شهید ایلام بی‌نظیر است
  • دانشکده هوش مصنوعی در دانشگاه آزاد تبریز راه‌اندازی می‌شود
  • تجلیل از استادان نمونه دانشگاه آزاد اسلامی تبریز در سال ۱۴۰۳
  • دانشگاهیان پیشرفت‌های کشور را روایت کنند/ هر استاد و دانشجو یک رسانه باشد 
  • معتبرترین مسابقات ریاضی دانشجویی جهان در دانشگاه تبریز آغاز شد
  • هوش مصنوعی چگونه به معماران و طراحان کمک می‌کند؟
  • اعزام دو کاروان از دانشجویان بنیاد نخبگان به عمره آغاز شد